„A saját életünkből merítjük a dalainkat”

Lakatos Mónika a tradicionális oláh cigány népzene kivételes előadója, törékeny termetéből elsöprő intenzitással tör elő a mélyen átélt zene. Hangját a 2015-ös Budapesti WOMEX-en a nemzetközi szakmai elit is megismerhette, a Nyitókoncert programjának ő volt az egyik legtündöklőbb csillaga. A Salföldi Dalföldön a “Hallgató” lemez anyagát hallhatja a közönség, letisztult akusztikus fellállásban. Mónikát férje és zenekar társa Rostás Mihály “Mazsi” kiséri, így még több figyelem juthat az átütő hangra és a gyönyörű dalokra.
A “Hallgatók” az oláh cigány zene esszenciáját adják: van bennük fájdalom, fohász, szenvedély, egy közösség arca bontakozik ki az évszázados dallamokból.

Hallgatókról:

„Ezekre a dalokra nem szoktunk táncolni  ezért is hívják őket hallgatóknak. Főleg családi, baráti körben énekeljük őket. Minden érzésünket ki tudjuk fejezni velük – a hallgatókban benne van a cigányok igazi lelke: ezekkel sírunk, nevetünk, ezekkel altatjuk a gyerekeinket. A dalok szövege, tartalomvilága folyamatosan alakul, változik, attól függően, hogy éppen milyen hangulatban van az, aki előadja őket.” (Lakatos Mónika, Rostás Mihály “Mazsi”)


A koncert időpontja:

Július 8. /vasárnap/ 11:00

Helyszín: Salföldi pálos kolostorrom


gomb_teljesprogram gomb_facebook gomb_instagram gomb_jegy

 

Lakatos Mónika – Salföldi Dalföld YOUTUBE: