Szeretnénk nektek segíteni az alábbi összefoglalóval, hogy pontosan tudjatok tervezni a Dalföld hosszúhétvégéjén.

Hol lehet megszállni? Hol lehet reggelizni, ebédelni és vacsorázni? Mikor és hol kezdődnek a koncertek? Az alábbi sorok ebben segítenek nektek.

 

szallas_aligvarHOL ALUDJAK?

Salföld méretéből adódóan nem rendelkezik 8-9 szálláshelynél többel, ezért érdemes már most érdeklődni kiadó apartmanokkal, szobákkal kapcsolatban. Ha esetleg már minden szállás elkelt a faluban, akkor se csüggedjetek, mert a közeli települések (3-5 km) mindegyikén elérhetők komfortos apartmanok, kiadó szobák.

Szállások itt érhetők el:  SZÁLLÁSOK

 

 

 

imgp3163.jpg.exact726wHOL EGYEK? HOL IGYAK?

A Dalföld ideje alatt két helyszínen is tudtok enni, inni.  A salföldi Pajta Galéria és Étteremben minden nap 09:00-21:00-ig várja vendégeit.

A koncertek ideje alatt, a Nagyszínpad mellett vár benneteket a Dalföld Büfé, étkezési lehetőséggel is.

Ha napközben megszomjaztok, akkor kihagyhatatlan állomás Ica néni borozója, ahol a díjnyertes Kovács Pincészet boraiból válogathattok. Borkimérés elvitelre!

 

 


strandHOL ÉS MILYEN PROGRAMOK LESZNEK?

CSÜTÖRTÖK – 2018. július 5.   

KORADÉLUTÁN:

A Dalföld programjai este 6-kor kezdődnek Salföldön, de addig is, a nappali forróságban a legjobb hely hűsölésre az ábrahámhegyi strand.

Az egyszeri napi strand belépő felnőtteknek: 500 Ft

Gyermekeknek: 250 Ft / Diákoknak: 400 Ft

További részletek a strandról: Ábrahámhegyi Strand

15:00

A strandon, 15:00-kor a Magyarhang zenekar népzenei előadásával hangolódhattok rá a Dalföld eseménysorozatára.

18:00

Ha már feltöltődtetek a strandon, akkor 18:00-tól Török László fotóművész és Petrovics László építész kiállításmegnyitója vár benneteket Salföldön, a Faluházban. Jó borokkal, finomságokkal nyitja meg a kiállítást Kondor Katalin és Tóth Tibor Pál.

19:00

A kiállítás után, 19:00-tól a Magyarhang zenekar koncertje kezdődik a salföldi Iskola kertjében a Dalföld Nagyszínpadán. A Faluháztól kb. 10 perc séta. Elég ha csak a templom tornyát keresitek, hiszen közvetlen mellette található az Iskola kertje.

A Magyarhang zenekar egy igazán friss, fiatalos és üde színfoltja az idei Dalföldön. A Mészáros testvérek a magyar népzene világába csábítanak benneteket. 1 óra felejthetetlen bulizás, amelyhez a legjobb borokat kínálja a káli-medencei Kaal Villa szőlőbirtok. A Dalföld Büfében vacsorázni is tudtok, különböző sülteket kóstolhattok meg. Aki nassira is vágyik, próbálja ki a helyben sütött kürtöskalácsot.

dalfold_parnograszt20:00

Este 8-kor megszólalnak a salföldi harangok, és máris kezdődik a Parno Graszt fergeteges koncertje. A magyar roma zene jeles képviselői igazán nagy bulit hoznak aznap estére. A hangulat fergeretes lesz, garantáltan mindenki táncra perdül! Itt meghallgathatjátok az első számot: Parno Graszt koncert

22:00

A Parno Graszt örömzenéje után, este 10 körül kezdődik a Táncház, az Iskola tőszomszédságában, Tőke Gyula pajtájában.

 


hirek_2018_0001PÉNTEK – 2018. július 6.

DÉLELŐTT:

Péntek délelőtt a salföldi Majorban kezdhetünk. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutató központjában számtalan érdekesség vár benneteket. A majorság tulajdonképpen egy állatbemutató, hiszen számtalan őshonos magyar háziállatot figyelhetünk meg természetes környezetükben. Szürkemarha, bivaly, rackajuh, mangalica, pásztorkutyák – puli, pumi, mudi, valamint lovak, köztük a nemzeti kincsként számon tartott, kalandos történetű gidrán fajta. A Major folyamatosan megújuló fűszer-és gyógynövénykertje illatos élményeket kínál az ide látogatónak. Több érzékszervünket is bevetve – látás, szaglás, tapintás és ízlelés – ismerkedhetünk meg a gyógynövényekkel, a “csodafüvek” hatásaival és felhasználási módjaival.  A mezőgazdasági gépkiállítás hagyományos eszközöket sorakoztat fel. A szekér és kocsi kiállítás is a múltba repít minket. A gyermekeket tájba illeszkedő, új játszótér várja.

Lovaskocsi túrák igény szerint naponta többször indulnak a salföldi erdők mélyén megbújó 13. századi, középkori kolostor romjaihoz. » Salföldi Pálos Kolostorrom 

Lovasbemutató megtekintésére is lehetőségünk van, július és augusztus között minden héten, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 18:00-kor.

EBÉD A PAJTÁBAN:

Ebédelni a salföldi Pajta Galéria és Étteremben is van lehetőségetek aznap. Mielőtt a Majorból átsétálnátok ebédelni, érdemes megtekinteni a Faluház kiállítását, ahol Török László fotóművész és Petrovics László építész alkotásit csodálhatjátok meg.

15:00

A strandon, 15:00-kor a Magyarhang zenekar népzenei előadásával hangolódhattok rá az esti Dalföld koncertekre.

hirek_2018_000216:00

Délután a foci szerelmeseinek is van ajánlatunk! A Pajta Galériában a VB negyeddöntőit is közvetítjük, Lipcsei Árpád sportújságíróval.

17:00

Délután 5-kor Tőke Gyula pajtájában Gerlóczy Gábor festőművész kiállításmegnyitóján vehetünk részt. A kiállítást Bari Janó festőművész nyitja meg. Az alkotó egyedi performanszra készül, érdemes eljönni.

 

 

dalfold_programok_vargalaszlo17:30

Szintén Tőke Gyula pajtájánál, a “Kispajtában” Varga László képzőművész megnyitóján vehetünk részt.

18:30

„Roma tehetséggondozás” címmel dr. Illés Boglárka – esélyegyenlőségért felelős helyettes államtitkárral és Snétberger Ferenccel beszélget a salföldi Iskola kertjében.

19:30

A Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjainak koncertje kezdődik a salföldi Iskola kertjében. A diákok jazz-koncertje bevezető a nemzetközi hírű gitárművész, Snétberger Ferenc szóló koncertjének.

dalfold_snetbergerferenc
20:15

Az Iskolakert színpadán Snétberger Ferenc koncertje kezdődik.

A gitárművész és zeneszerző zenész család tagjaként 1957-ben Salgótarjánban született. Már gyermekkorában édesapja volt a példaképe, aki szintén gitározott. Snétberger klasszikus zenét és jazzgitárt tanult. Ma főként improvizációs művészetének és műfajokat átlépő játékának köszönhetően ismert. Repertoárját hazájának roma hagyományai, a brazil zene és a flamenco éppúgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz. 2011-ben a Balaton közelében, Felsőörsön létrejött Snétberger Központ alapító-névadója, művészeti igazgatója.

 

dalfold_csangallo21:30
Egy kis szünettel, fél10-kor kezdődik a Csángálló Zenekar magyar, román és balkáni fúvós népzenei előadása. A hangulat garantált, mindenki táncra fog perdülni.
22:30

Egy kicsivel később pedig a “buli” folytatódik, és igazi Nyárindító táncház kezdődik Tőke Gyula pajtájában a Szászcsávási Zenekarral, illetve a Snétberger Központ diákjaival.

gomb_teljesprogram