Notice: Undefined variable: output in /home/rrvyxh/public_html/dalfold/wp-content/themes/dalfold/Dalfold/content-single.php on line 27

Notice: Undefined variable: separator in /home/rrvyxh/public_html/dalfold/wp-content/themes/dalfold/Dalfold/content-single.php on line 27

A Hungarian FolkEmbassy és Bognár Szilvia koncertje

“Ha azt kérdezik tőlem, mely művekben ölt testet legtökéletesebben a magyar szellem, azt kell rá felelnem, hogy Kodály műveiben. Ezek a művek: hitvallomás a magyar lélek mellett. Külső magyarázata ennek az, hogy Kodály zeneszerzői tevékenysége kizárólag a magyar népzene talajában gyökerezik. Belső oka pedig Kodály rendíthetetlen hite és bizalma népének építő erejében és jövőjében” – mondta barátjáról Bartók Béla.

A Hungarian FolkEmbassy és Bognár Szilvia koncertje Kodály Zoltán és Bartók Béla műveinek “népzenei talaját” mutatja meg. Mások mellett megszólalnak a zoboralji és a kászoni gyűjtésének dallamai, a VoxPat pedig Kodály népdalfeldolgozásokkal és a Bicíniumokkal idézik meg a mester zeneszerzői és pedagógusi életművének részleteit. Bartók Béla gyűjtéseiből Körösfőről hangzanak el kalotaszegi hajnali dallamok. Az Európai Unió központjában bemutatott műsor vezérmotívuma – összhangban a fent idézett mottóval – hogy a magyar népzene az európai népek zenéjének egy fontos darabja. Egyik sem értelmezhető a másik nélkül.

BOGNÁR SZILVIA

A magyarországi népzene és világzene egyik legkeresettebb énekes előadója, számtalan produkció szólistájaként, vendégeként hallhattuk már (Anima Sound System, Makám, Szájról szájra, Rost Andrea: Pannon dalok, a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes produkciói, Nikola Parov és Herczku Ágnes, vagy Szalóki Ági produkciói, Etnofon Zenei Társulás, Sebő együttes, Sator Quartet stb.). Saját formációival ezidáig hat önálló albumot készített a reneszánsz énekektől kezdve a gyerekdalokon keresztül egészen a progresszív világzenéig. Már 18 évesen a Népművészet Ifjú Mestere, 2004-ben elnyerte az Artisjus előadói díját, valamint a Magyar Rádió eMeRTon díját „Az év folkénekese” kategóriában, míg a Kodály Zoltán-emlékdíjat 2007-ben, a Magyar Művészetért díjat pedig 2010-ben vehette át. Legutóbb, 2013-ban a Közép-magyarországi Regionális Príma Díjban részesült Magyar zeneművészet kategóriában.


Facebook.com/BognarSzilvia


A koncert időpontja:

Július 6. /szombat/ 20:15

Helyszín: Dalföld Nagyszínpad


gomb_teljesprogram gomb_facebook gomb_instagram gomb_jegy

Hungarian FolkEmbassy és Bognár Szilvia – Salföldi Dalföld YOUTUBE: