A zenekar tagjai Mészáros Erzsébet, Mészáros Vince és Mészáros Mátyás testvérek. Erzsébet, a zenekar prímása népzenész és zenetanár, Vince, a zenekar brácsása népzenész és zenetanár. Mindketten a Zeneakadémia (LFZE) Népzene Tanszékén diplomáztak. Mátyás a zenekar bőgőse jelenleg zenepedagógiát tanul a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, emellett tanítással, valamint énekléssel és karvezetéssel is foglalkozik A Capella Silentium énekegyüttes tagjaként.

Művész családban nőttek fel a Káli-medence egyik falujában. Életük és érdeklődési körük ott formálódott és alakult. A népzene és a képzőművészetek mellett a klasszikus zene és a többszólamú éneklés folyamatos jelenléte szőtte át gyermekkorukat.
A többszólamú éneklést a mai napig alkalmazzák vokális kompozícióikban, melyek a fívérek zeneelméleti tudásán, harmóniaérzékén és hármuk énekhangján alapulnak. A zenekar e sajátossága megfelelő bázisa lett a népzene értelmező előadásának is.

Tíz éve, még középiskolásként alapították meg a Magyarhang zenekart, mely választott nevének megfelelően a Kárpát-medence népzenei hagyományát ápolja. Alakulásuk óta több külföldi folklór fesztiválon is bemutatkoztak: Bukovinától Kínán át Nyugat-, Észak- Európáig. Itthon rendszeresen fellépnek, koncerteznek azzal a céllal, hogy a népzene gazdagságát a szélesebb közönség is megismerhesse.


www.mhang.hu


gomb_teljesprogram gomb_facebook gomb_instagram gomb_jegy

Magyarhang zenekar – Salföldi Dalföld YOUTUBE: