Letisztult, színes absztrakt műveit mutatja be Tőke Gyula pajtájában nyíló kiállításán Csóka László.

Csóka László 1967. január 24-én a partiumi Selymesilosván született, fiatalkorát a szilágysági Zilahon töltötte. A festészettel először Szabó Vilmos festőművész műhelyében találkozott, majd szülei szakkörökbe és magánfestőkhöz íratták be, ahol előbb a rajzolási képességeit fejlesztette, majd a festészet technikáival ismerkedhetett. Érettségi után beiratkozott a Zilahi Népművészeti Iskola festő szakára, ahol Man Nicolae festőművész volt a tanára.

1989-ben, mielőtt befejezhette volna tanulmányait, egy sorsfordulat miatt átszökött a zöldhatáron Magyarországra az akkor még tomboló romániai kommunista diktatúrából. Százhalombattára került, ahol bekapcsolódott a művészeti életbe. Festett Cipruson templomokban szekkókat bizánci stílusban, illetve Százhalombattán a 100 éves római katolikus templom szekkóit is ő készítette. Tagja több művészeti egyesületnek, számos egyéni és csoportos hazai és nemzetközi kiállítása volt Budapesten, Százhalombattán, illetve több más városban.

Csóka László huszonhét éven át élt Százhalombattán, ahonnan 2006-ban Adonyba költözött családjával.

Korábban tájképeket, portrékat festett, az erdélyi tájak, épületek, tárgyak, érdekes emberek ihlették meg. 2010-ben azonban stílust váltott, azóta egy misztikus, különleges világot jelenít meg absztrakt művein keresztül.

„Jelek az útról” című kiállítását 2013-ban láthatta a közönség a „Matrica” Múzeumban. Ez egy nagy utazás kezdeti állomása volt, hiszen meghívást kapott egy Krím-félszigeti kiállítás-sorozat bemutatására.

A munkáiból rendezett kiállítás megtekinthető a Dalföld ideje alatt.


Kiállítás megtekinthető:

Július 5-7.

Helyszín: Tőke Gyula pajtája


gomb_teljesprogram gomb_facebook gomb_instagram gomb_jegy