2021. augusztus 14. szombat 18:00 Tőke Gyula Pajtája

"A zene és ami mögötte van"

Zsoldos Dáviddal, a Magyar Zenei Tanács elnökével beszélget Domonkos Máté.


Zsoldos Dávid a Papageno igazgatója, 1975-ben Budapesten született zenész családban, zongoristaként még tizenévesen bejárta a világot, a világ számos pontján koncertezett, Los Angelestől Hamburgig, Salzburgtól Moszkváig. A Liszt Ferenc Zeneakadémián nemcsak zongoraművészként, de zenetörténészként is diplomát szerzett.

Az elmúlt két évtizedben számos jelentős kulturális projekt fűződik a nevéhez: 2001-ben alapította a Fidelio magazint, 2002-ben a Radiocafé 98.1-en elindította az első klasszikus zenei kereskedelmi rádióműsort, a Capriccio-t, amely ma már abban a Klasszik Rádióban hallható, amelynek szintén egyik alapítója volt.

Producerként és tanácsadóként számos jelentős projektben vett és vesz részt a Sziget Fesztiváltól a Művészetek Völgyén át a Primissima Gálaestekig. A Müpa Magazin alapító főszerkesztője, a Müpa klasszikus zenei szerkesztője, a Liszt Ferenc Kamarazenekar kuratóriumának tagja, valamint a Magyar Zenei Tanács elnökségi tagja. Állandó előadója a hazai kulturális menedzsment-képzéseknek (ELTE BTK, Metropolitan Egyetem, Werkakadémia). Tevékeny szerepet vállal a nemzetközi kulturális szervezetekben is: a Magyar Zenei Tanács elnöke, a legjelentősebb ifjúsági zenei szervezet, a Jeunesses Musicales International alelnöke, emellett második ciklusát tölti az Európai Zenei Tanács elnökségében.