2022. június 26. vasárnap 18:00 Szent Máté Templom

Giuoco Piano koncert

Az Ifjú Szivek Táncszínház alkotóműhelyében friss gondolatok és újszerű látásmódok lépnek kölcsönhatásba. Előadásaikon nem mindig a felidézett formák eredeti jelentéséről van szó.


Az Ifjú Szivek Táncszínház alkotóműhelyében friss gondolatok és újszerű látásmódok lépnek kölcsönhatásba. Előadásaikon nem mindig a felidézett formák eredeti jelentéséről van szó. Sajátos szintézise ez a táncnak, zenének, melyben az alkotó az önálló teremtés lehetőségét fedezi fel. 

A közös inspiráció által jutott érvényre a zene, amellyel most előlép a zenekar. 

Mit jelent a tradicionális vonósnégyes megnevezés? 

A zenekar többféle hagyományt követ, melyek a zenei élmény komplexitásának fokozása mellett egy színes és egyedi eszköztár kialakítását tették lehetővé. Egymásból táplálkozó, mégis ellentétes érzületű zenei világok jelentik a kvartett játszóterét. A nyugati zene formáiban megjelenő hagyományos dallamok nem feldolgozási hivatkozásként jelennek meg, hanem a falusi zene eredeti kifejező erejét, jelenben élő lelkületét közvetítik. 

A vonósnégyes állandó útkeresése saját zenei nyelvezetet hozott létre. Ismert képződményeket helyeznek teljesen új kontextusba.

Hegedűs Máté - hegedű
Király Miklós - hegedű
Hegedűs Gergely Dávid - brácsa
Király Tamás - bőgő
Kuti Sándor - cimbalom